IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай има петгодишен план за използването на чиста енергия за отопление

Опитите на правителството да превключи от въглища на природен газ за отопление на този етап се провалят

09:15 | 17.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Опитите на китайското правителство да премине от въглища на природен газ за отопление се провалиха, съобщава Ройтерс, позовавайки се на местни медии. Пекин обаче има нов план до 2021 година да използва чиста енергия за отопление през зимата.

Заради сегашните разпоредби милиони домакинства да преминат на природен газ цените на суровината се повишиха значително. Това беше почуствано най-вече от бизнеса и бита най-индустриално развитите райони на страната.

По информация на Ройтерс предприятия са затворили или намалили работата си заради липсата на газ и високите цени. Домовете и обществените сгради не са адекватно отоплени при положение, че температурите в тези провинции са под нулата.

Затова и сега правителството смята да се обърне към възобновяемите източници - биомаса, геотермална енергия, соларни панели, както и конвенционалните газ и електричество, за да се отърве от въглищата като вариант за отопление на домовете.

Според плановете, по които няма повече повече подробности, половината от северните провинции на страната трябва да са преминали на чиста енергия, намалявайки въглищата със 74 млн. тона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още