IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman не давала искана информация, получи призовки

От банката отричат твърденията на комисията, разследваща причините за финансовата криза, че Goldman не й сътрудничи

14:26 | 08.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Goldman не давала искана информация, получи призовки

Щатската комисия, която разследва причините за финансовата криза, обвини Goldman Sachs, че не изпълнява исканията да дава информация. Затова комисията е издала призовка, с която принуждава банката да осигури необходимите документи, а шефовете й – да се явят на разговори, предаде Financial Times.

Според председателя на комисията Фил Ангелидес от Goldman не са отговорили на някои въпроси, а в същото време в отговор на други са осигурили „несмилаеми“ данни с обем 5 терабайта, еквивалентни, по думите му, на 2,5 млрд. страници.

Това е поредният удар срещу Goldman, срещу която са повдигнати обвинения в измама от щатската Комисия за ценните книжа и борсовите операции (SEC). Наскоро в критиките към банката се включи и Китай чрез държавните си медии.

Комисията, ръководена от Ангелидес, беше създадена от Конгреса, за да разследва причините, довели до финансовата криза, като й бяха дадени големи правомощия.

По думите на Ангелидес комисията е поискала от Goldman да предостави информация, подобна на изисканата от други големи банки, които са оказали съдействие.

От Goldman отричат обвиненията с твърдението, че винаги са предоставяли и ще продължат да предоставят на комисията изискваната информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още