IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ел-Ериан: Преживяваме изгубено десетилетие за американския трудов пазар

В САЩ наблюдаваме структурна безработица, казва изпълнителният директор на Pimco

22:00 | 30.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ел-Ериан: Преживяваме изгубено десетилетие за американския трудов пазар

„Изгубеното десетилетие“ за заетостта в САЩ отразява промяната в структурата на трудовия пазар, коментира Мохамед Ел-Ериан, изпълнителен директор на най-големия облигационен фонд в света Pacific Investment Management Co., цитиран от Bloomberg.

“Тази страна [САЩ] има много слаба система за социално осигуряване, която е изградена с идеята, че трудовият пазар е изключително гъвкав и ако изгубиш работата си в Калифорния ще се преместиш някъде другаде и ще си намериш нова работа. Това което наблюдаваме обаче е структурна безработица“, казва Ел-Ериан.

През следващите 3 до 5 години глобалният икономически растеж ще бъде под средния [от преди кризата], тъй като развитите страни изнемогват под тежестта на растящи дефицити и нови регулации, казва Ел-Ериан.

На фона на „замразения“ пазар на недвижими имоти, забавения растеж, високата безработица и чувствителните нива на дълг, сами по себе си действията на Фед за стимулиране на икономиката не са достатъчни, казва Ел-Ериан.

„Трябва не само да стимулираме търсенето, а и да направим предлагането по-гъвкаво“, допълва той.

Възвращаемостта на управлявания от Pimco Total Return Fund на стойност 234 млрд. долара за миналата година е била 11,8%, пише Bloomberg. Pimco който е управлявал активи за повече от 1,1 трилиона долара към 30-ти юни тази година е част от базираната в Мюнхен Allianz SE.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:45 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още