IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститори съдят UBS за съучастие в схемата на Мадоф

Служебно назначеният ликвидатор Ървинг Пикард иска банката да възстанови 2 млрд. долара на измамените от Мадоф

22:29 | 24.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Инвеститори съдят UBS за съучастие в схемата на Мадоф

Дело за над 2 млрд. долара е заведено срещу швейцарската банка UBS по обвинения, че е прикривала схемата за измама на инвеститорите във фонда на Бърнард Мадоф, предаде ВВС.

Служебно назначеният ликвидатор Ървинг Пикард е завел делото срещу UBS в съд по фалитите в САЩ.

Банката, която все още не е коментирала обвинението, е получавала такси за рекламирането на фондовете на Мадоф сред инвеститорите и управлението им.

Бърнард Мадоф получи присъда от 150 години затвор, след като се призна за виновен за организирането на схема за измама, разкрита през 2008 г.

Според адвоката Дейвид Шийхан, който представлява Пикард, схемата на Мадоф не е можело да бъде реализирана без съгласието на UBS не само да „гледа на другата страна“, но и да твърди, че фондовете са обезпечени със съществуващи активи и сделки.

В обвиненията се посочва, че UBS е спечелила близо 80 млн. долара от такси от работата си с Мадоф в продължение на няколко години.

Швейцарската банка не е единствената, обвинена в съучастие в измамата. Пикард е завел близо 20 други подобни дела с искове за възстановяване на общо 17,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още