IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добрите печалби откриват шанс за нова доминация на биковете тази седмица

Печалбите на компаниите продължават да изненадват, а пред основните индекси на Wall Street не стоят ключови нива на съпротива

10:42 | 07.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Добрите печалби откриват шанс за нова доминация на биковете тази седмица

Изненадващо добрите печалби на американските компании и липсата на ключови нива на съпротива пред основните индекси на Wall Street крият шанс за нова доминация на бичите настроения тази седмица. Според анализатори, цитирани от Ройтерс, на мечките ще им трябва още време, за да успеят да сложат край на възходящия пазарен тренд.

Индексът VIX, известен като индекс на страха, се понижи значително през миналата седмица, макар вълненията в Египет и цените на петрола да не показаха трайна тенденция на спад. Показателят се е понижил с 20,5 на сто през последната седмица.

Някои технически индикатори пък показват, че въпреки най-силната седмица на широкия индекс S&P 500 за последните девет той не се разглежда като свръхпродаден.

„Очаквам пазарът да продължи нагоре въпреки факта, че новините за пазара на труда не са особено обнадеждаващи“, коментира Майкъл Йошиками от YCMNet Advisors за Ройтерс.

За момента над 70% от компаниите, включени в S&P 500, са обявили по-добри от предварителните очакваните резултати за последното тримесечие на годината. Това също разкрива потенциал, смята анализаторът.

„Целта пред S&P 500 е зоната около 1 360 пункта“, коментира Джон Косар от Asbury Research. Това съвпада с върха от август 2008 година. При евентуално преминаване на това ниво може да се очаква атака на 1 400 пункта, посочва анализаторът.

През тази седмица погледите на пазарните участници ще останат насочени към развитието на ситуацията в Египет. Освен това след няколкодневна пауза подновяват активността си пазарите в Азия, които останаха затворени заради посрещането на новата година по Лунния календар.

Сред по-значителните събития за седмицата са данните за текущата сметка и кредитирането в Япония, които ще излязат утре, а в сряда ще бъде обявено нивото на търговския баланс на Великобритания за последния месец. Освен това тогава ще говори и председателят на американския Федерален резерв Бен Бернанке.

В четвъртък има поредица от важни данни за състоянието на британската икономика и кредитирането, освен това централната банка има заседание за определяне на лихвения процент.

В последния работен ден от седмицата ще бъдат публикувани търговските баланси на САЩ и Канада, освен това ще има и изказване на президента на Европейската централна банка Жан-Клод Трише.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още