fallback

САЩ отменят резултатите от лотарията Зелена карта поради компютърна грешка

Новото теглене ще бъде обявено на 15 юли, след като в първоначалното 90% от печелившите са сред кандидатствалите през първите два дни

11:29 | 14.05.11 г. 4
Автор - снимка
Създател

Служител на Държавния департамент на Съединените щати e заявил, че заради компютърна грешка ще бъдат отменени резултатите от годишната лотария за американски имиграционни визи - известни като зелени карти.

Почти 15 милиона души са участвали в лотарията, която всяка година дава възможност на 50 хиляди да емигрират в Съединените щати без да имат роднина, който живее в страната или работодател, който да ги спонсорира, какъвто е обичайният начин за получаване на американска зелена карта.

10 хиляди кандидат-емигранти са били уведомени тази година, че са спечелили възможност да дойдат да живеят законно в Съединените щати. Заради грешка в компютърната програма при тегленето на жребия обаче 90% от победителите се оказали хора, подали заявление за участие само през първите два дни на 30-дневния срок за регистрация. Затова ще има ново теглене, чиито резултати ще бъдат обявени на 15 юли.

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:23 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още