fallback

Анализ: Dow Jones може да пропадне с още 6-7%, преди да намери подкрепа

Разпродажбите по фондовите борси може и да не са приключили, предупреждава Дарил Гупи

12:45 | 05.08.11 г. 5
Автор - снимка
Създател

Острият спад, който видяхме вчера на Wall Street, може и да не е приключил. Това предупреждава анализаторът Дарил Гупи, който е един от най-именитите специалисти по технически анализ, цитиран от CNBC.

“Моделът глава и рамене, който се очертава при Dow Jones Industrial Average, дава основание да се очаква спад до 10 600 пункта“, обяснява Гупи, след като вчера индексът на сините чипове в САЩ регистрира най-големия си спад от началото на 2009 година насам.

По време на вчерашната търговия показателят се понижи с 4,3 на сто (513 пункта) до 11 384 пункта. Очакванията на Гупи са, че е вероятен спад с още над 700 пункта, преди индексът да намери подкрепа.

„Ключовият фактор е това, че вече не сме на кръстопът. При S&P 500 например сме отстъпили под линията на врата, при Nasdaq Composite също паднахме под нея“, обяснява специалистът.

Неговото мнение е, че Nasdaq Composite може да отстъпи с около 250 пункта до ниво от около 2 300 пункта. При S&P пък той прогнозира спад до 1 140 пункта.

Гупи предупреждава инвеститорите, търсещи дъното, за да купят евтино, че ситуацията може да се окаже опасна за подобни действия. Той съветва да се изчака няколко седмици, след което да се обмислят инвестиционните стратегии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:10 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още