IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch присъди негативна перспектива пред рейтинга на САЩ

Оценката отразява спадащото доверие, че в страната ще бъдат приложени навременни мерки за повишаване устойчивостта на публичните финанси, посочват от агенцията

09:49 | 29.11.11 г. 1
Fitch присъди негативна перспектива пред рейтинга на САЩ

Fitch Ratings потвърди топ рейтинга на САЩ ААА, но понижи перспективата пред него от стабилна на негативна, съобщи Ройтерс.

Рейтинговата агенция предупреди, че Страната на неограничените възможности трябва да подготви “надежден план” за справяне с бюджетния дефицит, в противен случай кредитният й рейтинг може да бъде понижен.

В началото на август рейтинговата агенция Standard & Poor`s понижи кредитния рейтинг на САЩ от AAA до AA+ също заради опасения за ръста на бюджетния дефицит на страната.

Реакцията на Fitch идва в момент на провал на т. нар. суперкомисия в Щатите, която не успя да постигне споразумение за свиване на дупката в хазната с поне 1,2 трлн. долара.

“Присъдената негативна перспектива пред рейтинга на САЩ отразява намаляващото доверие, че в страната ще бъдат приложени навременни фискални мерки за повишаване на устойчивостта на публичните финанси”, посочват от Fitch.

Анализатори коментират, че решението на агенцията е очаквано. “Fitch предупреждава Вашингтон, че нещата не могат да продължават така вечно”, коментира пред Ройтерс Майкъл Йошиками от YCMNET Advisors.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
dean.jordanov
преди 12 години
Кво им пука на САЩ, те си имат повишено потребителско доверие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още