IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Яндекс и Skype се договориха за взаимно разпространение на услуги

Яндекс ще рекламира системата за интернет телефония, която на свой ред ще предлага инсталиране на версия на руската търсачка за електронни разплащания

10:52 | 03.02.12 г.
Яндекс и Skype се договориха за взаимно разпространение на услуги

Най-голямата руска интернет компания Яндекс се договори за взаимно разпространение на услуги със Skype, съобщиха от руската компания, цитирани от агенция Интерфакс.

Според условията на постигнатото споразумение Яндекс ще промотира Skype на своята уебстраница.

На свой ред на потребителите на Skype ще се предлага да инсталират на компютрите си Яндекс.Бар – специализирана версия за търсене чрез Mozilla Firefox. На нея пък ще бъде допълнен бутон Skype, показващ баланс на сметката на потребителя и позволяващ да я попълва чрез системата за електронни разплащания Яндекс.Деньги – изключителен партньор на Skype за приемане на плащания в Русия от 2006 г.

По данни на руската компания от 2010 г. аудиторията от клиенти на Яндекс.Деньги, плащащи за Skype, се е удвоила.

От Яндекс изтъкват, че от Skype са заинтересовани от международната аудитория, с която Яндекс.Деньги работи от началото на миналата година.

Според съобщението на руската компания в момента средният чек за услугите на Skype на уебсайта Яндекс.Деньги и при плащане чрез уебсайта от клиентите на Skype е около 300 рубли (9,9 долара).

За първите 9 месеца на 2011 г. клиентите, използващи Яндекс.Деньги за заплащане на услугите на Skype, са нараснали с 40% спрямо същия период на 2010 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още