IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UPS понижи годишната си прогноза, а добрите ѝ резултати останаха под очакванията

Компанията хвърля вината върху несигурната икономическа обстановка в световен план

17:28 | 24.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
UPS понижи годишната си прогноза, а добрите ѝ резултати останаха под очакванията

Американската компания United Parcel Service обяви по-високи резултати за второто тримесечие, които обаче останаха под очакванията на анализаторите, и понижи прогнозата си за 2012 г., позовавайки се на несигурната икономическа обстановка, съобщи Ройтерс.

Прогнозата за годишната печалба бе понижена до между 4,50 и 4,70 долара за акция при досегашна между 4,75 и 5,00 долара за акция.

"Нарастващата несигурност в САЩ, продължаващата слабост в азиатския износ и дълговата криза в Европа оказват влияние върху предвижданията за икономическо разширяване“, заяви главният изпълнителен директор на UPS Скот Дейвис, цитиран в съобщение на компанията.

Дори коригираната годишна прогноза обаче би означавала ръст между 3 и 8% спрямо резултатите за 2011 г.

"Запазващата се слабост в международен мащаб, особено при въздушните превози на стоки, и продължаващата криза в еврозоната е онова, което доведе до по-слабите от очакваното резултати през тримесечието и подозирам, че натежава върху годишната прогноза“, заяви Бенджамин Хартфорд, ръководител на отдела за проучвания в Robert W. Baird в Милуоки, Уисконсин.

Нетната печалба на UPS е нараснала до 1,12 млрд. долара, или 1,16 долара за акция през второто тримесечие, от 1,092 млрд. долара, или 1,09 долара за акция през аналогичния период на предходната година.

Печалбата от обичайни операции се е увеличила със 7,5% до 1,15 долара на акция при 1,07 долара за акция през второто тримесечие на 2011 г., докато предварителната прогноза бе за 1,17 долара за акция.

Приходите на компанията са се повишили до 13,35 млрд. долара от 13,19 млрд. долара преди година, но средната прогноза на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бе за ръст до 13,7 млрд. долара.

Базираната в Атланта UPS очаква да приключи през четвъртото тримесечие най-голямото придобиване в 105-годишната си история – закупуването на холандския си конкурент TNT Express. Сделката ще направи американската компания лидер по пазарен дял в сектора в Европа и ще разшири присъствието си на пазарите в Азия и Латинска Америка, но ще увеличи и експозицията ѝ към проблемите в Европа.

UPS, която е най-голямата компания за доставки на пратки в света, заедно със следващата я Federal Express са смятани за икономически предвестници заради количествата, които доставят.

Стойността на доставките на компанията се равнява на почти 6% от брутния вътрешен продукт на САЩ и на приблизително  2% от световния БВП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още