IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на UPS за първото тримесечие не оправда очакванията

Ръстът на нетната печалба от 6% на годишна база се дължи основно на доставките в САЩ, докато при чуждестранните маржът се е понижил

17:26 | 26.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на UPS за първото тримесечие не оправда очакванията

Акциите на най-голямата компания за доставки в света United Parcel Service Inc. (UPS) регистрираха най-голямо понижение в стойността си за последните 5 месеца, след като печалбата ѝ за първото тримесечие остана малко под предварителните прогнози на анализаторите на фона на забавяне на ръста при пратките в чужбина, съобщи Bloomberg.

Нетната печалба е нараснала до 970 млн. долара, или 1 долар на акция, при 915 млн. долара, или 91 цента на акция, през аналогичния период на 2011 г. - ръст от 6%. Очакванията на анализатори, анкетирани от Bloomberg, обаче бяха за ръст до 1,01 долара на акция.

Компанията потвърди и прогнозата си за годишна печалба в досегашния диапазон между 4,75 долара и 5 долара на акция.

Половин час след началото на днешната сесия на борсата в Ню Йорк акциите на компанията губеха 2,6% от стойността си, достигайки цена от 77,60 долара на акция, като малко преди това спадът бе от 2,8% - най-сериозен от 9 ноември насам.

Ръстът на печалбата на UPS се забави в унисон със забавянето на азиатските икономики. Средният приход на доставка не нарасна през първото тримесечие, така че компанията се опитва да повиши нормата на печалба.

„Маржът остана под очакванията при доставките в чужбина, така че това е неблагоприятно“, заяви Бенджамин Хортфорд, анализатор в Robert W. Baird & Co. в Милуоки, според когото резултатите са смесени.

Оперативният марж на подразделението за международни доставки се понижи до 13,8% при 15,6% през аналогичния период на 2011 г. „Знаем, че международната икономика изпитва слабост, но и че може да се подобри“, смята Хартфорд.

Обемът на доставките на вътрешния пазар обаче е нараснал с 4,5%, а това е „над очакванията“, добави той. „Положителното е, че наблюдаваме увеличаване на маржа на вътрешния пазар и тенденцията е над очакванията“, водена от доставките от бизнеса за потребителите, подчерта анализаторът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още