IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започна седмицата с понижения

Акциите на Amgen скочиха с 8%, след като фармацевтичната компания обяви, че купува производителя на лекарства Onyx

23:48 | 26.08.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Wall Street започна седмицата с понижения

Американските индекси загърбиха печалбите в последния час на търговията и приключиха близо до дъната за сесията, предава CNBC.

Притеснения предизвиква ситуацията в Сирия, където става все по-вероятен военен удар срещу режима на Башар Асад. Друг повод за безпокойство бе информацията, че дълговият лимит на САЩ ще бъде изчерпан в средата на октомври.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones се понижи с 0,4% до 14 945 пункта, индексът на големите компании S&P 500 спадна също с 0,4% до 1 657 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq отстъпи с 0,01% до 3 658 пункта.

Акциите се търгуваха със скромни повишения през по-голямата част от сесията, след като по-слаби от очакваното данни за поръчките за стоки с дълготрайна употреба разсеяха опасенията, че Фед ще свие монетарните стимули.

Поръчките за дълготрайни стоки отчетоха най-силния си спад от близо година, като прекъснаха три поредни месечни повишения. Междувременно производствената активност в Тексас продължава да се разширява с умерено темпо през август, показа доклад на клона на Фед в Далас.

„Със спада на поръчките за дълготрайни стоки през юли Фед има още една причина – в допълнение на повишението на лихвите по ипотеките и смесените данни за жилищния пазар – свиването на монетарните стимули да е малко“, изтъкват от Strategas Research Partners.

Продължаваме да смятаме, че колкото по-скромна е намесата на централната банка, толкова по-скоро трябва тя да дойде, тъй като безработицата продължава да намалява в посока 7%. Много важен ще бъде докладът за заетостта през следващата седмица. Подобрената заетост напоследък предполагаше ръст на бизнес инвестициите, но данните за поръчките за дълготрайни стоки показват, че това още не се е случило, посочват от компанията.

Акциите на Amgen скочиха със 7,7%, оглавявайки по ръст компаниите от S&P 500, след като фармацевтичната компания обяви, че ще придобие производителя на лекарства против рак Onyx Pharmaceuticals в сделка на стойност 10,4 млрд. долара - петото най-голямо придобиване в сектора.

BATS Global Markets и Direct Edge обявиха, че ще се слеят в сделка, която ще създаде втората по големина американска борса. Финансвите условия на сделката, която се очаква да бъде приключена през първата половина на 2014 г., не бяха оповестени.

Книжата на Tesla се повишиха с 1,5% след доклад на Асоциацията на дилърите на нови автомобили в Калифорния, че нейният Model S набира популярност в щата. Акциите на производителя на електрически коли са поскъпнали петкратно от началото на годината.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още