IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На кого дължат САЩ

Американският държавен дълг скоро ще достигне тавана от 16,8 трлн. долара. Да видим къде са те

12:32 | 14.10.13 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
На кого дължат САЩ

Ситуацията с държавния дълг на САЩ става все по-напечена. Едва няколко дни остават до петък, когато се очаква правителството да достигне допустимия таван за размера на задълженията на държавата, който в момента е при 16,8 трлн. долара.

Часовникът тиктака, международните инвеститори стават все по-нервни, а пазарите търсят посока в очакване на разрешение на ситуацията.

В такъв момент е интересно да се запитаме – на кого всъщност САЩ дължат пари, кои са кредиторите на най-голямата икономика, пише в блога си Джош Браун от Ritholz Wealth Management.

От National Public Radio са изготвили диаграма на разпределението на задълженията. Какво показва тя?

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 15:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 31 rate down comment 6
Jorkata
преди 10 години
Ти няма ли да спреш да сереш във всяка новина бе?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 31
georgi.benevolenet
преди 10 години
При Сорос в ЦЕУ ни преподаваха преди кризата как се правят финансови кризи и картели. Участваха евродепутати (Бокрош), финансови министри на Полша, Унгария (Ростовски). После открих, че всички имаме неволни импланти за контрол на съзнанието на мрежата на Телеком Австрия и така е с много политици и основни бизнесмени в България от няколко години. Истината е, че зад всичко е ЕК и ЕЦБ с търговските им банки. После рабитих в БНБ когато училите при Сорос и останалите организираха умишлено балон на фондов пазар, жилищен пазар за около 30 млрд лв което съсипа икономиката за това десетилетие. Проблемът е че хора като говерньорите на БНБ, Орешарски, Чобанов, Григор Стоевски, Кристина Карагьозова, Калин Христов, Стати Статев, Андрей Василев, Мариела Ненова, Цветан Цалински, Росен Розенов са организирана престъпност от търговските банки, телекомите и енергетиката с контрол на съзнанието, работил съм с тях, даже ме отровиха. А от БГ бюджета колко се креде!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още