fallback

Данните от САЩ се завръщат под светлината на прожекторите

Пазарните участници очакват и предварителния доклад за икономическия растеж във Великобритания

08:26 | 21.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Икономическите данни от Съединените щати се завръщат под светлината на прожекторите, след като американските законодатели се договориха за рестартиране на дейността на федералното правителство. С оглед на продължилия 16 дни административен блокаж пазарните участници ще очакват с интерес докладите за заетостта през септември във вторник и за поръчките на дълготрайни стоки в петък.

В понеделник японските власти ще публикуват данните за търговския баланс – разликата между стойността на износа и вноса.

В Германия се очакват данните за инфлацията на цените на производител – водещ индикатор за потребителските цени.

По-късно през деня Канада ще представи доклад за продажбите на едро – водещ индикатор за потребителските разходи. В САЩ пък ще бъдат публикувани данните за продажбите на съществуващи жилища.

Във вторник британските власти ще представят статистиката за публичните разходи.

В Канада се очакват данните за продажбите на дребно – правителствената мярка за потребителските разходи, които съставляват по-голямата част от общата икономическа активност.

Властите във Вашингтон пък ще публикуват данните за заетостта през септември, който първоначално се очакваха на 4 октомври.

В сряда Австралия ще публикува данните за инфлацията на потребителските цени.

Английската централна банка (АЦБ) ще представи протокола от последното си заседание с фокус монетарна политика. Очаква се документът да даде ценна информация за икономическите условия в страната от гледна точка на централните банкери.

Централната банка на Канада ще оповести решението си за основния лихвен процент. Новината ще бъде последвана от пресконференция.

В четвъртък в Нова Зеландия се очаква докладът за търговския баланс. В Китай пък ще публикувано предварителното изследване на производствената активност, изготвено от HSBC.

Евростат ще представи предварителните данни за дейността в сектора на услугите – водещ индикатор за икономическото здраве. Същевременно властите в Германия и Франция ще публикуват отделни изследвания по темата.

В Обединеното кралство се очакват данните за индустриалните поръчки. По-късно през деня отново там гуверньорът на АЦБ Марк Карни ще направи официално изявление.

В САЩ пък ще бъде оповестен традиционния седмичен отчет на първоначалните молби за помощи при безработица, както и данните за продажбите на нови жилища.

В петък Япония ще публикува данните за инфлацията на потребителските цени.

Институтът Ifo ще публикува доклада за германския бизнес климат – водещ индикатор за икономическото здраве на първата по сила икономика в еврозоната.

Британските власти ще представят предварителните данни за брутния вътрешен продукт през третото тримесечие – най-широкият индикатор на икономическата активност и водеща мярка за растежа.

В САЩ пък се очакват данните за поръчките на дълготрайни стоки, както и ревизираната статистика за потребителското доверие, изготвена от Мичиганския университет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:06 | 07.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още