IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сенатът на САЩ одобри законопроекта за финансиране на правителството

Документът предвижда отпускането на 1,1 трлн. долара

10:21 | 14.12.14 г. 1
Сенатът на САЩ одобри законопроекта за финансиране на правителството

Сенатът на САЩ одобри окончателно законопроекта за финансирането на федералното правителство за периода октомври 2014 - септември 2015 г. Този ход предотврати опасността от спиране на работата на федералните служби.

Документът предвижда отпускането на 1,1 трлн. долара. Той беше одобрен преди два дни от Камарата на представителите, а Сенатът го прие с 56 гласа “за” и 40 против. Срещу него се обявиха 21 представители на демократите и 19 републиканци, пише CNBC.

За да не се стигне до блокиране на работата на правителството, по-рано Сенатът удължи с четири дни срока за временното финансиране.

Президентът Барак Обама трябва да подпише законопроекта преди полунощ в сряда, тъй като тогава изтича удължения срок. Законът беше приет след дълга и тежка битка в Сената и Камарата на представителите. Тя беше белязана от продължилите седмици наред спорове за финансовите регулации и указа на Обама за легализирането на статута на милиони имигранти. Републиканците твърдят, че до момента не е направено достатъчно за контролирането на имиграционната политика на президента.

Законопроектът обаче не засяга финансирането на Министерството на вътрешната сигурност. Републиканците искат чрез одобряването на бюджета на това министерство да се опитат да попречат да бъдат отпуснати средства за прилагане на разпореждането на държавния глава за узаконяване на нелегалните имигранти.

Разногласията между републиканците и демократите доведоха до спиране на работата на правителството за 16 дни през 2013 г. Тогава САЩ понесоха щети за милиарди долари.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 1
dr.5rov
преди 9 години
Всички правителства по света затъват във все по-големи и по-големи дългове.Това няма да доведе до добър край!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още