IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският Конгрес одобри 557 млрд. долара разходи за отбрана

Ходът даде зелена светлина на Пентагона да обучи и екипира сирийски опозиционни сили, които да воюват срещу "Ислямска държава"

09:03 | 13.12.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Американският Конгрес одобри 557 млрд. долара разходи за отбрана

Конгресът на САЩ одобри в петък годишен законопроект за политиката на отбраната, който разрешава американско обучение на иракски и сирийски сили, воюващи с "Ислямска държава" (ИД) и определя общи разходи за отбрана 577 млрд. долара, включително 64 млрд. за войни в чужбина, предаде Ройтерс.

Сенатът одобри законопроекта и го изпрати на президента Барак Обама за подпис. Камарата на представителите гласува миналата седмица текста, който определя политиката на отбраната и одобрява разходите за финансовата 2015 г., която започна на 1 октомври.

Законопроектът одобри базисен бюджет на Пентагона от 496 млрд. долара в съответствие с искането на Обама, плюс близо 64 млрд. долара за конфликти в чужбина, включително войната в Афганистан. Той също така одобри 17,9 млрд. долара за работата на министерството на енергетиката по ядрените оръжия. 

Мярката официално одобри плана на Пентагона да провери, обучи и екипира умерени сирийски опозиционни военни сили, които да воюват срещу ИД, да защитават сирийския народ и да създават условия за прекратяване на гражданската война в Сирия чрез преговори.

Одобрена бе и американската военна програма за обучаване и подпомагане на иракските кюрдски сили, воюващи срещу екстремистите от ИД.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 25 rate down comment 5
michaelis
преди 9 години
Правилно Путин и Аржентина и сумай ти държави забраняват долара, всички трябва да забранят не само долара, но и амерото и да се наложи международна изолация на тея нещастници САШш и да им се наложат не само санкции и да нямат право да излизат от смръдливата им държава, да стоят години на хляб и вода, водата може да е от шистов газ, че не замърсява ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 30 rate down comment 4
michaelis
преди 9 години
Евала и после такива кат Стоянчо пишат, че Русията била единствената, която нападала и разделяла държавите, кат гледам май изглежда друго яче... Нема треа една ракета там в белия дом и ше има мир иначе не става, просто не става
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още