IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банките в САЩ се противопоставят на новите правила за капиталовата адекватност

Hовите регламенти изискват привличането на резервни капитали, които да са значително над нивата отпреди кризата

15:48 | 03.02.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Банките в САЩ се противопоставят на новите правила за капиталовата адекватност

Предложенията на международните регулатори, включително на Борда за финансова стабилност, за банковите капитали привличат силна опозиция от страна на американските кредитори, пише Financial Times. Hовите правила изискват привличането на резервни капитали, които да са значително над нивата отпреди кризата.

През ноември Бордът за финансова стабилност посочи, че системно важните банки по света трябва да увеличат капиталовите и конвертируемите облигации, за да могат да реагират по-адекватно на значителни загуби в случай на криза. Минималната стойност на т.нар. общ индекс на покритието на загубите трябва да бъде 16% от рисково-претеглените активи.

Въпреки това лобитата на банковия сектор в САЩ смятат, че подобен размер осигурява покритие на четири пъти по-големи загуби от предвидените в най-песимистичния сценарий от стрес тестовете на Федералния резерв.

"Ние искаме да се гарантира правилното калибриране", каза изпълнителният директор на Асоциацията на ценните книжа и финансовите пазари (SIFMA) Картър Макдауъл. SIFMA е една от четирите организации, които поставиха под въпрос изчисленията на Борда за финансова стабилност.

В същото време лобисти подкрепят идеята за защита на банковия сектор от удари.

Американските банки са обезпокоени, че други правителства ще се опитат да смекчат изискванията за техните кредитни институции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
Тея не се наядоха, баси парите, *** чудото, тряя май на площада да им се нахрай една гилотина и после кой остане ше се съгласи да бачка на 1% от заплатата си и така доживотна присъда, че в затвора нема да им и толко гадно ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още