fallback

САЩ и Европа заплашиха Русия с увеличаване на санкциите

Отслабване на санкциите срещу Русия да бъде извършено едва тогава, която всички точки от договорения мирен план в Минск бъдат изпълнени

14:49 | 04.03.15 г. 7
Автор - снимка
Редактор

САЩ и европейските им партньори заплашиха Русия с внезапно увеличаване на санкциите, в случай че възпрепятства изпълнението на мирния план в Донбас.

Белият дом публикува снимка от конферентната връзка, в която освен Обама взеха участие Ангела Меркел, Франсоа Оланд, Дейвид Камерън и Матео Ренци, както и председателят на европейския съвет Доналд Туск.

От администрацията на американския държавен глава съобщават, че лидерите са взели решение отслабване на санкциите срещу Русия да бъде извършено едва тогава, която всички точки от договорения мирен план в Минск бъдат изпълнени.

Условията за налагането на нови рестрикции пък включват сериозни нарушения на примирието или стремеж на сепаратистите да превземат нови територии.

Иначе лидерите на страните подкрепиха становището на Нормандската четворка за засилване на ролята на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа в мониторинга на споразумението от Минск.

Междувременно Обама продължи с една година срока на действие на вече въведени от Вашингтон санкции срещу Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:23 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още