IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американският Конгрес прие план за премахване на бюджетните дефицити до 2024 г.

Планът предвижда съкращаване на разходите в размер на 4,4 трилиона долара за 9 години

16:13 | 01.05.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Американският Конгрес прие план за премахване на бюджетните дефицити до 2024 г.

Kaмарата на представителите на Конгреса на САЩ, която е контролирана от републиканците, прие резолюция по проекта за федерален бюджет за финансовата 2016 година, като документът предвижда намаляване на вътрешните разходи и увеличаване на финансирането за Пентагона, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

Финансовата година в САЩ започва на първи октомври.

Първият вариант на документа бе приет още през март от двете камари на Конгреса, но след това бе прието решение да се съгласуват някои различия, след което проекторезолюцията бе подложена на повторно гласуване. За предишния вариант гласуваха 219 конгресмени, а за новия 226. Против бяха 197 членове на камарата.

Планът на републиканците предвижда премахване на дефицитите до 2024 година чрез сериозно орязване на социалните програми, отбелязва Ройтерс. Съкращаването на разходите, което се предлага е до 4,4 трилиона долара за 9 години, уточнява ТАСС. Същевременно документът предвижда увеличение на военните разходи с почти 40 милиарда (7 процента) догодина до 531,3 милиарда долара.

Контролираният от републиканците Сенат се очаква да приеме бюджетния план идната седмица. Тъй като това е резолюция с незадължителен характер, президентът Барак Обама не я утвърждава, но ще се отчита при подготовката на бюджета.

Основният спорен въпрос между републиканците и демократите е реформата на системата за здравно осигуряване, или т.нар. Обамакеър или Медикеър, отбелязва ТАСС. По същество първият вариант на резолюцията не позволяваше тази реформа да стане факт. Сега по думите на ръководителя на бюджетната комисия на Камарата на представителите, републиканецът Том Прайс, предложената формула може да засили икономическия растеж, да създаде работни места, а също да гарантира националната отбрана, като същевременно се запазят такива важни програми като Медикеър и социалното осигуряване.

Демократите са убедени, че новата схема няма да защити средната класа, а ще остави данъчни вратички за корпорациите и богатите американци, отбелязва ТАСС.

Още международни новини от Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 3
nobel
преди 8 години
Тази статия да не е била писана първоначално за Северна Корея?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 7
Атанасио
преди 8 години
продължение на коментар 1 Тези смешници в САЩ наистина ме ядосват защото са некадърници и се правят на ощипани булки или може пък наистина да са проси ,неуки Така наречените кризи на капитализма ''бизнес кризи'' са просто кражба през банки ,инфлация и т.н. ''методи'' във ''Вътрешна афера'' - http://***.dokumentalni.com/?p=985Хубава статия за Вътрешна афера http://e-vestnik.bg/20501/hishtnicheska-natsiya/ По същество Трябва веднага да се започне трансформацията на света и се радвам ,че проф. Джефри Сакс също говори за реформи и устойчиво развитие изискващо дълбока реформа на световната финансова система - http://darikfinance.bg/***/111777#comments Идеята на проф. Маргарет Кенеди за ''Пари без лихва и инфлация'' е основното - http://bgeconomist.bg/2013-04-28-20-17-49/173-lihvata-rak-na-obshtestvoto.htmlТемата е голяма и съм обобщил основното - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 7
Атанасио
преди 8 години
Казано с една дума - *** защото ще предизвикат революция Малко факти През 2012г. разликата в дохода на средния топ мениджър и средния му работник в САЩ е нараснала над девет пъти от 30 пъти в края на 70-те години, до 277 пъти днес. Средното почасово възнаграждение от 1975 до 2010 г. е пораснало 10 пъти по-малко от производителността - трябва да взимат 10 пъти повече или да работя 10 пъти по-малко Става въпрос за организирана престъпна група и съм описал основното - https://***.facebook.com/atanas.shalapatov/posts/1442612112683685Става въпрос за умишлени действия и във филма ''Вътрешна афера'' се казват повечето неща и ,и професора също обяснява добре - https://***.youtube.com/watch?v=-FRvpsBL6Vs&feature=youtu.beКапитализмът и в САЩ постига най-големите си резултати 1950 - 1970год. защото има големи регулации и високи данъциАко трябва ще се върне данъците като при Рузвелт и граф проф.Лоурънс Котикоф го каза точно - http://darikfinance.bg/***/111317#comments
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още