IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси също започнаха седмицата с оптимизъм*

Инвеститорите и от другата страна на Атлантика гледат с надежда към преговорите по сделката между Гърция и кредиторите

17:29 | 22.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американските борси също започнаха седмицата с повишения, след като инвеститорите остават оптимистично настроени за постигане на сделка между Гърция и кредиторите ѝ, съобщава CNBC.

Индексът Dow Jones Industrial Average се търгува с ръст от 108 пункта, или 0,60%, до 18 124 пункта, като цените на акциите на Goldman Sachs, UnitedHealth и JPMorgan Chase се вдигнаха с повече от 1%, с което поведоха напред сините чипове.

Индексът S&P 500 също отбеляза повишение от 13 пункта, или 0,61%, и се търгува на 2 122 пункта, след като акциите на компаниите в сферата на финансите и здравеопазването поскъпнаха.

Технологичният Nasdaq постави още един рекорд преди приключването на сесия. Бенчмаркът се търгува с ръст от 30 пункта, или 0,58%, достигайки до 5 146 пункта.

Борсите са повлияни от скока на европейските акции в резултат на надеждите за решение на разговорите по дълга на Гърция. Срещата на финансовите министри на еврозоната в Брюксел в понеделник приключи и ще продължи отново по-късно през седмицата, заяви малко по-рано заместник-председателят на Европейския съюз Валдис Домбровскис.

Доходността по 10-годишните американски държавни книжа също се повиши в ранната търговия до 2,33%. Доходността по германските такива се възстанови от загубите си, достигайки до 0,86%.

Доларът отбеляза повишение в ранната търговия, докато еврото се задържа на стойност от 1,126 долара.

Очаква се Energy Transfer Equity LP да бъде във фокуса на трейдърите днес, след като енергийната компания потвърди непоисканата си оферта от 48 млрд. долара към производителя за природен газ Williams Companies, твърди Ройтерс.

На пазара на суровини фючърсите на суровия петрол отбелязаха спад от 29 цента до 59,32 долара за барел. Фючърсите на златото от своя страна също се понижиха с 12,00 долара до 1 189,90 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:10 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:43 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още