IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Водещите индекси на Wall Street успяха да се преборят за зелен финал

На представянето на Nasdaq обаче натежа представянето на биотехнологичните компании

23:11 | 29.09.15 г.
Водещите индекси на Wall Street успяха да се преборят за зелен финал

С ръст в последните минути на търговията водещите индекси на Wall Street успяха да се преборят и да завършат сесията на зелена територия.

Подкрепа на представянето на водещите индекси оказа неочакваният ръст на потребителското доверие в САЩ, както и растящите цени на жилищата, които подсказват за засилване на американската икономика, пише Market Watch.

Цените на жилищата в сраната са се увеличили с 0,6% през юли, показват данни на S&P/Case-Shiller Според данните за последните 12 месеца цените на жилищата са се повишили най-значимо в Сан Франциско (10,4%) и Денвър (10,3%).

В края на днешната сесия Dow Jones повиши стойността си с 0,3% до ниво от 16 049,13 пункта.

Всъщност през цялата сесия стойността на индекса на сините чиповетърсеше посоката и се колебаеше между ръст и загуба, като на представянето му тежеше търговията на Apple. Технологичният гигант загуби малко над 3% от стойността си до цена от 109,06 долара за брой.

На зелена територия приключи и S&P 500. Увеличението спрямо понеделник е в рамките на  0,12 на сто до ниво от 1 884,07 пункта.

На представянето на Nasdaq обаче натежа представянето на биотегнологичните компании. Стойността на индекса се понижи с 0,59% до ниво от 4 517,32 пункта.

Цената на лекия суров петро се повиши с почти 2% до 45,23 долара за барел. Златото се търгуваше за 1 126,90 долара за трой унция, което представлява ръст от почти 5 долара за трой унция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още