IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на GE надхвърли очакванията

Спрямо година по-рано печалбата спада с 29% до 2,51 млн. долара

18:08 | 16.10.15 г. 1
Тримесечната печалба на GE надхвърли очакванията

General Electric изненада приятно пазара, след като компанията отчете по-висока от очакваното печалба за третото тримесечие на годината. Добрият финансов резултат идва след като бизнесът с производството на реактивни двигатели и турбини компенсира спада, реализиран от операциите в петролно-газовия сегмент.

Американският конгломерат, върху чиито резултати натежават финансовите услуги, заяви, че печалбата в промишлените му предприятия е нараснала с 4%, като от изчислението са изключени валутните разлики и придобиванията, предава Ройтерс.

Цената на акциите на компанията, която скочи с близо 10%, след като инвеститорът Нелсън Плетц разкри, че притежава дял на стойност 2,5 млрд. долара от капитала на компанията по-рано през месеца, не претърпя особени промени и беше около 28 долара за брой в предварителната сесия, след като по-рано падна с почти 2%.

„Отчетът е противоречив“, коментира Тим Гриски, главен инвеститор в Solaris Asset Management, притежаваща акции на General Electric. Но 9-процентният органичен ръст на печалбата в индустриалния сегмент е „добър ръст“, коментира още той. 

Базираната във Феърфийлд, Кънектикът, компания, започна преструктуриране през април, след като обяви, че ще продаде финансови активи на стойност 200 млрд. долара, притежавани от GE Capital, за да се фокусира върху промишленото производство.

Във вторник компанията се съгласи на продажбата на портфейл от кредити за 30 млрд. долара на Wells Fargo.

Данните от тримесечния отчет показват, че нетната печалба е спаднала с 29% спрямо година по-рано до 2,51 млн. долара, или 25 цента на акция.

След изключване на някои счетоводни начисления печалбата от 29 цента на акция е по-висока с 3 цента от медианната оценка на анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters.

Приходите на компанията спадат с 1,3% до 31,68 млрд. долара, а печалбата на компаниите, опериращи в петролно-газовия сегмент, се сви с 16 на сто поради по-ниските цени на „черното злато“.

Приходите в авиационния сегмент бележат ръст от 5%, докато тези в сегмента на енергията и водоснабдяването, който е и най-големият за компанията, растат с 1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:54 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още