fallback

Петролна криза ли? Тексаски милиардер дава на служителите по 100 хил. долара бонус

За трета поредна година Hilcorp Energy попада в класацията на списание Fortune на 100-те най-добри работодатели

17:01 | 12.12.15 г. 20

Собственикът на Hilcorp Energy Джефри Хилдебранд. Снимка: hilcorp.com

Една от най-големите частни компании за проучвания на петролни и газови находища в САЩ - Hilcorp Energy, обяви, че ще даде на всичките си 1 381 служители годишен бонус в размер на 100 хил. долара, съобщи Fox News. Това се случва след една определена от компанията като „положителна” година.

Собственикът на компанията – 56-годишният милиардер Джефри Хилдебранд, ще плати общо над 100 млн. долара. Целта на бонусите е мотивация на служителите.

Преди пет години Hilcorp даде на работниците си избор между варианта за бонус: 50 хил. долара за автомобил или 35 хил. долара в брой.

Тази година базираната в Хюстън компания е удвоила добива си до над 150 хил. барела на ден, посочва Forbes, затова и бонусът е удвоен.

„Това е истински подарък”, коментира Аманда Томсън, рецепционист на компанията от 10 години.  Тя обяснява, че колегите й ще използват бонусите за най-различни цели – за ранно пенсиониране, за жилищни ремонти, за пътувания, за плащане на образованието на децата и други.

Тази година Hilcorp беше включена в класацията на списание Fortune на 100-те най-добри работодатели за трета поредна година.

Хилдебранд има основание да е щедър към служителите си, които са му помогнали да натрупа състояние на стойност 5,9 млрд. долара, според изчисления на Forbes. Богатството му е нараснало около три пъти от 2010 г. насам.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:47 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още