fallback

Американските индекси не намериха единна посока

Търговията днес беше по-кратка заради Бъдни вечер

20:33 | 24.12.15 г.

Американските индекси не намериха единна посока по време на сесията си на Бъдни вечер, запазвайки голяма част от ръстовете, които отбелязаха през последните дни, пише CNBC.

Основните индекси в САЩ завършиха седмицата с 2,5% и повече нагоре в най-добрата си седмица от тази, която завърши на 20 ноември.

S&P 500 се опита да излезе на зелена територия, след като компаниите от сферата на здравеопазването и финансите се радваха на успехи в средата на сесията.

Nasdaq се търгуваше с ръстове, благодарение на поскъпването на акциите на производителите на чипове и биотехнологичните компании. Dow Jones Industrual Average също се отправи към зелена територия благодарение на Walt Disney и DuPont.

Енергийните компании загубиха около половин процент в средата на деня и натежаха най-много върху резултатите на S&P. Те не успяха да запазят ръстовете си от над 5% от изминалата седмица. От началото на годината досега секторът отбеляза повече от 20% спад и е най-зле представящият се в S&P 500.

Chevron отбеляза спад с повече от 1%, а Exxon Mobil - с над 0,5%. Последната натежа най-много на Dow Jones Industrial Average.

Американския суров петрол WTI поскъпна с повече от 50 цента, достигайки близо 38,10 долара за барел, а Брентът се търгуваше за 38,05 долара за барел.

Днешната сесия беше съкратена заради Бъдни вечер, а в петък ще остане затворена по случай Коледа.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа на САЩ е около 2,25%, а тази по 2-годишните облигации достигна близо 1%.

Фючърсите на златото поскъпнаха със 7,30 долара до 1075,60 долара за тройунция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:57 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още