fallback

Джим Роджърс: Има 100% вероятност за рецесия в САЩ до една година

В исторически план рецесиите в страната се повтарят през четири до седем години, обяснява инвеститорът

20:06 | 04.03.16 г. 7

Председателят на Rogers Holdings Джим Роджърс е уверен, че американската икономика ще изпадне в рецесия в рамките на следващите 12 месеца.

В интервю за Bloomberg TV известният инвеститор казва, че има 100% вероятност щатската икономика да се свие до една година.

„Вече минаха седем години, осем години от последната рецесия в САЩ. Обикновено в исторически план те се повтарят през четири до седем години поради различни причини, поне винаги е било така”, коментира той. „Не е задължително да се случва през четири до седем години, но вижте дълга, дългът е зашеметяващ.”

Повечето икономисти на Wall Street виждат далеч по-малка вероятност за рецесия в САЩ в този период, обикновено под 33%.

Роджърс не уточнява какво би могло да задейства рецесия, но твърди, че бавните или забавящи се икономики в Китай, Япноия и еврозоната означават, че има много възможни канали за „зараза”.

Бившият партньор на Джордж Сорос намеква, че ако инвеститорите се фокусират върху правилните данни, ще видят признаци, че щатската икономика вече се „препъва”.

Роджърс споделя още, че залага на щатския долар.

„Това може дори да се превърне в балон”, казва той по повод зелените пари. „Имам предвид, че ако пазарите по света се сринат, да приемем, че този сценарий се сбъдне, всички ще вложат парите си в щатски долари – и тогава може да се превърне в балон.”

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:55 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още