IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Плахо начало на борсовата търговия в САЩ*

Инвеститорите следят цената на петрола и се подготвят за изявлението на Федералния резерв на САЩ, което се очаква в сряда

17:37 | 14.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските фондови борси се търгуват в тесни граници в първата за тази седмица сесия, след като записаха четири седмични повишения. Инвеститорите следят цената на петрола и се подготвят за изявлението на Федералния резерв на САЩ, което се очаква в сряда, пише CNBC.

McDonalds допринася най-много за ръста при индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average, a поскъпването на акциите на Apple и Gilead Sciences подпомогнаха подема в технологичния бенчмарк Nasdaq.

За кратко енергийният сектор в широкия индекс S&P 500 се търгуваше с 1% понижение.

Тъй като днес не се очакват ключови макроикономически данни, анализаторите смятат, че Wall Street ще се ръководи от цената на петрола и от очакванията за решението на Фед.

Към 17:10 часа българско време американският лек суров петрол се търгува с 4,05% спад до 36,94 долара за барел, а европейският бенчмарк брент поевтинява с 2,75% до 39,28 долара за барел. 

През уикенда министърът на петрола на Иран Биджан Зангане заяви, че страната би се присъединила към дискусиите за евентуално замразяване на добива, но едва след като продукцията в ислямската република надхвърли 4 млн. барела дневно. „Това притесни малко инвеститорите и затова петролът сега поевтинява“, казва Джон Карусо, старши пазарен стратег в RJO Futures.

Златото поевтинява с 1,16% до 1 244,80 долара за тройунция.

Доходността по американските държавни облигации се задържа на ниски нива, като тази по 2-годишните ценни книжа е около 0,96%, а по 10-годишните – 1,96%.

Тъй като САЩ преминаха към лятното часово време през почивните дни, борсите ще затворят в 22:00 часа българско време.

*Данните са актуални към 17:20 часа българско време. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още