IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Семейство Клинтън е спечелило 6,7 млн. долара от речи през 2015 г.

Хилари Клинтън спря с платените изяви след официалното начало на предизборната й кампания

10:22 | 18.05.16 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Бил и Хилари Клинтън са спечелили 6,7 млн. долара от платени речи от началото на 2015 г., включително 2,7 млн. долара от речи, които бившият президент е произнесъл, след като съпругата му официално се включи в надпреварата за Белия дом през април миналата година, съобщи Marketwatch.

Бил Клинтън е получил 285 хил. долара, за да говори за плана за социално осигуряване на САЩ през юни 2015 г. Той е прибрал и хонорар в размер на 200 хил. долара за реч пред Stephens Inc., компания за финансови услуги, базирана в Арканзас и ръководена от Уорън Стефънс, голям донор за републиканците.

През септември 2015 г. 42-рият президент на САЩ е получил 225 хил. долара, за да говори пред информационната технологична фирма в Ню Джърси Computer Design & Integration LLC. 

Хилари Клинтъмн спря с платените речи след началото на президентската й кампания, а съпругът й Бил не е правил такива от ноември 2015 г., когато се появи на събитие в Торонто. Той споделя, че не смята, че ще продължи с платените изяви, ако съпругата му стане президент.

В допълнение към приходите на семейството от публични участия, Хилари Клинтън е спечелила повече от 5 млн. долара от продажба на книги от началото на 2015 г., а Бил Клинтън декларира приходи от благотворителна дейност за организацията, насочена към образование, Varkey GEMS Foundation, както и от Laureate Education Inc. Той обаче не декларира точния си приход от консултантска дейност. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 7 години
Нещо повече - аз бях Партията!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
"Хилари Клинтън спря с платените изяви..." Смех !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
ratten
преди 7 години
мави, ти не беше ли от партията? ))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 7 години
Ми... Не е луд който яде две баници...И... явно САЩ вече са само една машина за утилизиране на "едни пари". Едно време и комунистите много обичаха да четат речи, ама не зимаха такива хонорари. Ораторите от ЦК се плюнчеха по трибуните за дъде-къде по-травиални неща... хихихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още