IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs: S&P 500 ще спадне с 10%, преди да изпрати 2016 г. при 2100 пункта

Банкерите препоръчват на клиентите си да инвестират във фирми с висока дивидентна доходност и голяма експозиция на местния пазар

16:52 | 06.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Според Goldman Sachs Group Inc. сега не е моментът за покупка на акции, пише Bloomberg.

В нова бележка от главния стратег с ресор американски акции Дейвид Костин и неговия екип банката очаква, че широкият индекс S&P 500 ще спадне с около 10% преди да се завърне към стойностите от около 2 100 пункта по-късно през годината.

„Въпреки че инвеститорите изглеждаха незаинтересовани в навечерието на Brexit, зрелият икономически цикъл с умерени оценки, намаляващи обратни изкупувания и растяща политическа несигурност предоставят база за потенциална пазарна слабост във втората половина“, посочват от Goldman Sachs Group.

„Въпреки това растежът на икономиката на САЩ, който е над тренда, един предпазлив Федерален резерв на САЩ и възстановяване на финансовите резултати ще върне S&P 500 на ниво от 2 100 до края на годината, с което ще се удължи до две години периодът без промяна на индекса“, пише в бележката на екипа на инвестиционната банка.

3-месечната цел на Goldman Sachs Group за S&P 500 е 1 950 пункта, за 6 месеца – 2 100 пункта, и 2 150 пункта за 12 месеца. Банкерите препоръчват на клиентите си да инвестират във фирми с висока дивидентна доходност и голяма експозиция у дома заради растящата несигурност както на икономическата, така и на политическата сцена.

За съжаление на бичи настроените инвеститори от банката очакват несигурността тепърва да расте, тъй като президентските избори в САЩ приближават.

Според историческия анализ на Goldman Sachs секторите, които предоставят най-добри възможности, са здравеопазване, телекомуникационни услуги и потребителски стоки. Рисковите залози са в енергетиката, суровините и индустриалните компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 15:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още