fallback

ФБР предупреди за хакерски атаки от чужбина срещу системите за гласуване в САЩ

През последните седмици бяха открити доказателства за хакерски атаки срещу бази данни с избирателни списъци в два щата - Аризона и Илинойс

20:11 | 29.08.16 г. 11

ФБР призова избирателните органи в САЩ да засилят мерките за компютърна сигурност, след като през последните седмици бяха открити доказателства за хакерски атаки срещу бази данни с избирателни списъци в два щата - Аризона и Илинойс, се казва в поверителен документ, цитиран от агенция Ройтерс. 

Предупреждението на отдела за киберсигурност на ФБР е било отправено на 18 август. Ройтерс е получила копие от документа. 

Според неназовани служители от правоохранителните органи, в кибератаките вероятно са замесени чуждестранни хакери. Американските разузнавателни служби следят с растящо безпокойство действията на хакери, платени от Русия или други страни, които могат да се опитат да саботират президентските избори в САЩ през ноември. 

Официални лица и експерти по киберсигурност в САЩ твърдят, че неотдавнашните хакерски атаки срещу Демократическата партия на САЩ вероятно са дело на хора от руското правителство. Кремъл категорично отрече обвиненията за намеса на Москва. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:06 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още