fallback

Тръмп впряга икономическия елит на САЩ за съветници

Новоизбраният президент на САЩ ще разчита и на големи свои критици за съвети за икономиката

21:53 | 02.12.16 г. 2
Автор - снимка
Създател

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп впряга лидерите на най-големите компании в страната за съветници, съобщава Bloomberg. Те ще участват във Форум за стратегии и политика, който ще дава съвети за развитието на икономиката.

"Този форум ще събере заедно изпълнителните директори и бизнес лидери, които знаят как да създават работни места и икономически растеж", коментира Тръмп в изявление.

Сред съветниците на Тръмп има и двама финансисти, подкрепящи Демократическата партия в страната и големи критици на новия президент. Това са изпълнителният директор на J.P. Morgan Джейми Даймън и председателят на Black Rock Лорънс Финк, които са сред големите донори на демократите.

Председател на на Форума ще бъде Стивън Шварцман - финансов директор на Blackstone Group. Първото заседание на новата структура ще се проведе през февруари, тоест след стъпването в длъжност на Доналд Тръмп.

Сред участниците във Форума са още и изпълнителният директор на General Motors Мери Бара, ръководителят на Walt Disney Боб Игър, както и президентът на Wal Mart Дъг Макмилън и бившият председател на Boeing Джим МакНърни.

Президентите на САЩ по традиция се обръщат към бизнес лидерите за съвети за икономиката, посочва още Bloomberg. Барак Обама например номинира изпълнителни директори от различни компании в свой съвет по международната търговия. Шварцман и в момента съветва администрацията на Белия дом относно наемането на ветерани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:38 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още