fallback

Доналд Тръмп изненадващо уволни директора на ФБР

Джеймс Коми е загубил общественото доверие, че може да управлява ефективно институцията, смята американският президент

08:36 | 10.05.17 г. 6

Директорът на Федералното бюро за разследване (ФБР) Джеймс Коми е уволнен, съобщи CNBC. В писмото, което президентът Доналд Тръмп е изпратил на Коми, е записано, че той е загубил общественото доверие и това е причината за неговата смяна.

Висши служители във ФБР коментираха, че не е имало никакви индикации за смяната на директора.

От Белия дом коментираха още, че е нужен рестарт в управлението на Бюрото, а Коми не се справя с "ефективното управление" на институцията. От администрацията на Тръмп обясняват още, че причината да бъде уволнен Коми е разследването на институцията, която оглавява, около имейлите на загубилия кандидат за президент Хилари Клинтън.

През миналото лято ФБР разследваше изтичането на конфиденциална информация от електронната поща на Клинтън. Пред Конгреса Коми е съобщил, че изтичането на информация е много по-сериозно от реалното, смятат в Белия дом.

Според наблюдатели обаче причината за изненадващата смяна във ФБР е разследването на институцията за връзките на Доналд Тръмп с Русия, допълва The Guardian. По-късно днес американският президент ще се срещне с руския външен министър Сергей Лавров.

Лавров е на посещение в САЩ и ще разговаря и със своя колега Рекс Тилърсън. Двамата ще дискутират кризата в Сирия и ситуацията в Украйна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:48 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още