fallback

Демократите в САЩ поемат политическата инициатива с нов икономически план

Документът ще очертае идеите на Демократическата партия за повишение на заетостта, заплатите и за подобряване на бъдещето на страната

12:35 | 24.07.17 г.

Шест месеца след като Доналд Тръмп пое президентския пост, демократите в САЩ се надяват да поемат отново политическата инициатива с представянето на нова икономическа програма днес, предаде DPA.

Демократите от Сената и Камарата на представителите ще представят план, озаглавен "По-добра сделка" в Беривил, щата Вирджиния. Това обяви в прессъобщение снощи лидерът на демократическото малцинство в Сената Чък Шумър.

Документът, чието заглавие очевидно прави паралел с книгата "Изкуството на сделката" на Доналд Тръмп, ще очертае плановете на Демократическата партия за повишение на заетостта, заплатите и за подобряване на бъдещето на страната, така че икономиката да работи за всички американци, а не само за определени кръгове или за най-богатите.

Демократическата партия е малцинство както в Сената, така и в Камарата на представителите, и се опитва да натрупа политически дивиденти от поредицата гафове на администрацията на Доналд Тръмп, отбелязва DPA.

Според в."Washington Post", който се позовава на източници от демократите, планът ще очертае предложения за това как да се финансират нови програми за професионално обучение, да се намалят цените на лекарствата с рецепта и да се предоговорят търговските споразумения.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:22 | 01.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още