fallback

Акциите на енергийните компании изведоха индексите на Wall Street на зелено

Сигналите, че Доналд Тръмп ще подкрепи повишаването на тавана на дълга, вдъхнаха оптимизъм на инвеститорите

23:31 | 06.09.17 г.

Американските борсови индекси записаха повишения в сряда, след като двама лидери на демократите заявиха, че президентът Доналд Тръмп ще подкрепи повишаването на тавана на дълга и план за финансиране на правителството, предаде CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average приключи сесията с нарастване от 57 пункта, като акциите на Home Depot допринесоха най-много за ръста.

Широкият индекс S&P 500 се покачи с около 0,32 на сто, като енергийният сектор и този на потребителските стоки, които не са от първа необходимост, бяха сред най-успешно представилите се. Въпреки това акциите на United Continental Holdings и Newell Brands попаднаха в редиците на най-губещите от състава на S&P 500.

United понижи очакванията си за приходите и печалбата преди данъци това тримесечие, като за причина посочи урагана "Харви". Newell Brands пък съобщи, че "почти всички" от доставчиците му в Луизиана и Тексас са затворени заради урагана.

Технологичният индекс Nasdaq composite нарасна с около 0,28 на сто, след като книжата на няколко големи технологични компании, като Facebook и Netflix, се завърнаха на зелена територия.

Акциите на компаниите от туристическия сектор също поевтиняха в сряда, докато инвеститорите следяха развитието на новините около урагана от пета степен "Ирма". Книжата на Hilton Grand Vacations загубиха 1,44% от стойността си, а тези на Marriott - около 1%.

Тръмп ще подкрепи плана на демократите Чък Шумър и Нанси Пелоси да се комбинира повишаването на тавана на дълга с отпускането на помощ за пострадалите от урагана "Харви", съобщиха двамата демократи.

Пелоси и Шумър изразиха намерението си да обвържат двете решения в съвместно изявление, публикувано по-рано днес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:30 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още