fallback

САЩ разшири списъка със санкции към Русия

В черния списък влезе и "Силовые машини", което е доставчик на оборудване за АЕЦ "Козлодий" и ТЕЦ-ове у нас

22:41 | 26.01.18 г. 8
Автор - снимка
Създател

САЩ разшири списъка с компаниите и физическите лица, санкционирани заради едностранното анексиране на Крим, съобщи The Voice of America. Добавени са 21 физически лица (основно руснаци и украинци) и 21 компании.

Сред новите имена прави впечатление това на "Силовые машини". Компанията е доставчик за оборудване за АЕЦ "Козлодуй", АЕЦ "Белене" и за ТЕЦ-овете от Маришкия комплекс.

"Силовые машини" и е участник в модернизирането на ТЕЦ "София" – с ново котелно оборудване. Срокът за въвеждане в експлоатация на модернизираните блокове в ТЕЦ-а е третото тримесечие на 2018 година и третото тримесечие на 2019 година.

В списъка попада и външнотърговското предприятие "Технопромэкспорт", както и "Угольные технологии" и 12 дружества част от структурата на "Сургутнефтегаз". Самата компания е част от забранителния списък на Министерството на финансите на САЩ от 2014 година, припомня ТАСС.

От американското ведомство посочват, че санкциите срещу руски физически и юридически лица ще останат в сила, докато не бъдат изпълнени Минските споразумения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:43 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още