fallback

Тръмп поиска Русия да бъде върната в Г-7

Москва напусна групата на водещите икономики след анексирането на Крим през 2014 г.

16:33 | 08.06.18 г. 5

Американският президент Доналд Тръмп заяви преди участието си нa срещата на Г-7 този уикенд, че Русия трябва да бъде върната към водещата група на индустриализираните страни, съобщава CNN.

Аз съм най-лошият кошмар за Русия. Но тя трябва да бъде на тази среща“, каза той пред репортери при напускането на Белия дом за срещата, която ще се проведе в Канада. „Те трябва да позволят на Русия да се върне, защото Русия трябва да е на масата за преговори“.

Русия бе изключена от групата – тогава известна като Г-8 – през 2014 г., след като повечето страни членки се обединиха срещу анексирането на Крим от Русия.

В интервю по-рано тази седмица на въпрос за това какво трябва да се случи, за да върне Русия Крим на Украйна, Путин заяви за австрийската ORF, че „няма такива условия и никога не може да има“.

Тръмп направи коментара си в момент, в който е в сериозни противоречия с Г-7. В четвъртък той си размени остри реплики с френския президент Еманюел Макрон и с канадския премиер Джъстин Трюдо в Twitter, които ще срещне лично в петък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:57 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още