fallback

Доналд Тръмп поиска Конгресът да оправи "безумните" имиграционни закони на САЩ

Преди месец американският президент пък смяташе, че републиканците трябва да спрад да си губят времето с имиграцията

20:11 | 05.07.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

 Американският президент Доналд Тръмп поиска Конгресът спешно да приеме ново имиграционно законодателство, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС. Конгресът трябва да "оправи нашите безумни имиграционни закони веднага", заяви днес Тръмп в Twitter, след като само преди няколко седмици каза, че републиканците би трябвало да спрат да си губят времето с имиграцията, докато не минат изборите през ноември.

"Конгресът трябва да приеме умни, бързи и обосновани имиграционни закони веднага", каза той.

Според него правоохранителните органи в САЩ "отлично вършат своята работа на границата, но законите, които трябва да следват сега, са безумни".

"Когато хора с деца или без деца проникнат в нашата страна, трябва да им се каже да си ходят, без нашата страна да е принудена да води дълги и скъпи съдебни процедури", заяви Тръмп.

По думите му, когато хора влязат незаконно в САЩ, трябва да им се каже "махайте се" и да бъдат накарани да си тръгнат, "точно както, ако те стояха на моравата пред дома ви".

 Миналия месец той заяви, че "републиканците би трябвало да спрат да си губят времето с имиграцията, докато не бъдат избрани още сенатори и конгресмени през ноември", защото демократите "нямат намерение да направят нищо, за да решат този датиращ от десетилетия проблем".

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:36 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още