fallback

Доналд Тръмп още не може да прецени Владимир Путин враг ли е или приятел

Напрегната седмица очаква американския президент - среща на НАТО, визита в Лондон и разговор с руския му колега

08:32 | 11.07.18 г. 5

Доналд Тръмп още не може да прецени дали руският му колега Владимир Путин е приятел или враг, става ясно от думите на американския президент дни преди срещата на двамата държавни глави в Хелзинки.

Пред журналисти в Белия дом Тръмп коментира, че предстоящата среща може да се окаже най-лесната част от визита му в Европа, по време на която ще участва в срещата на НАТО и ще посети Великобритания, пише Ройтерс.

Американският президент съобщи, че е подготвил критики към останалите членове на НАТО, защото не харчат достатъчно за отбрана. Той отбеляза и че Лондон го очаква на фона на растящо политическо напрежение относно плановете на правителството за Brexit.

"И така, имаме НАТО, имаме Великобритания, където до известна степен е бъркотия, и имаме Путин. Откровено казано Путин може да е най-лесната част от всичко. Кой би помислил", коментира американският президент.

"Наистина не мога да кажа точно сега", каза Тръмп в отговор на въпрос как възприема Владимир Путин. "За мен той е конкурент", допълни още американският президент.

Ройтерс припомня, че се водят редица разследвания относно намеса на Москва в избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ през 2016 година. Самият Тръмп пък нееднократно е повтарял, че иска добри отношения с Русия, враг на САЩ в годините на Студената война, въпреки напрежението между Москва и Запада във връзка с кризата в Украйна.

Доналд Тръмп винаги е отричал да си сътрудничи с Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:26 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още