fallback

Рей Далио: Намираме се в седмия етап от настоящия икономически цикъл

Следващата финансова криза няма да бъде особено голяма, но ще доведе до значително по-тежки социални и политически проблеми, смята милиардерът

17:55 | 11.09.18 г. 7

Милиардерът и основател на инвестиционната компания Bridgewater Associates Рей Далио заяви, че настоящият икономически цикъл се намира в своя седми етап, като остават още две години до пълното му завършване, предава CNBC.

За да опази движението на икономиката и акциите да продължат да поскъпват, Федералният резерв на САЩ (Фед) не трябва да увеличава лихвените проценти със скоростта, с която очаква пазарът, смята Далио. 

Той добави, че следващата криза няма да бъде особено голяма, но все пак ще доведе до значително по-тежки социални и политически проблеми.

В понеделник Далио издаде нова книга A Template for Understanding Big Debt Crises (Модел за разбиране на големите дългови кризи), която може свободно да се изтегли от интернет.

Най-големият урок от кризата през 2008 г. според него е, че централните банки трябва да следят по-внимателно балоните, които често предхождат подобни кризи. Настоящите равнища на дълга по отношение на доходите не са тревожни, добави той.

Преди десет години инвестиционната банка Lehman Brothers се срина, пораждайки криза, която погълна икономиката и пазара на ценни книжа, принуждавайки правителствата да изготвят спасителни мерки за финансовите компании и автомобилните производители.

Bridgewater Associates, която управлява активи за 150 млрд. долара, е основана в двустайния апартамент на Рей Далио в Ню Йорк през 1975 г.

По данни на Forbes състоянието на Далио се изчислява на 18,1 млрд. долара, позиционирайки го на 67-о място в класацията на милиардерите за 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:24 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още