fallback

Доналд Тръмп: Има ли нещо по-хубаво от честване на края на една война?

Американският президент се присъедини днес към близо 60 световни лидери в Париж за честването на стогодишнината от края на Първата световна война

13:30 | 10.11.18 г. 2

Днес американският президент Доналд Тръмп пристигна в Париж за церемониите по случай стогодишнината от края на Първата световна война.

Той се присъединия към близо 60 световни лидери във френската столица, за да почете загиналите в една от най-кръвопролитните войни в историята на човечеството. 

„Има ли нещо по-хубаво от честването на края на една война”, попита Тръмп в съобщение в социалната платформа Twitter.

Американският държавен глава ще се срещне днес с френския президент Еманюел Макрон, за да разговарят за европейската сигурност, както и за проблемите в Сирия и Иран.

Отбелязването на стогодишнината от края на Първата световна война започна днес със среща на канадския премиер Джъстин Трюдо с ветерани. Той положи венец на канадско военно гробище в северна Франция, където са погребани 820 жертви на конфликта 1914-1918 г.

Кулминацията на възпоменанията ще бъде утре на Гроба на незнайния воин в Париж, в 11-ия час на 11-ия ден на 11-ия месец, точно сто години след примирието.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:20 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още