fallback

Dow продължава пътя си надолу

Amazon и Walmart повлякоха губещите компоненти

18:23 | 15.11.18 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските акциите поевтиняха при откриването на търговията на Wall Street,  удължавайки низходящата тенденция на пазара за  шеста поредна сесия, предаде MarketWatch.

Компаниите от сектора на здравеопазването и банките отчетоха най-силни загуби днес.

Индексът на сините чипове Dow Jones спадна с над 200  пункта, или 1 на сто. По-широкообхватният индекс S&P 500 се сви с 22  пункта, или с 0,8 на сто, а индексът на високотехнологичните дружества Nasdaq Composite загуби 0,6 на сто, след като Amazon се срина с 3,2 на сто, а Facebook загуби 2 на сто.

Анализаторът Андреас Бюхлер от Index-Radar не е изненадан от новите спадове. По думите му Dow от година се колебае в границите между 24 900 и 25 000 пункта, макар че за кратко почти достигна 27 000 пункта. Сега според него е времето за движение в другата посока. В най-крайния случай може да падне до 23 300 пункта, очаква той.

Днес имаше и макроикономически новини. Продажбите на дребно в САЩ се повишиха рязко през октомври заради ръст на покупките на моторни превозни средства и строителни материали, най-вероятно задвижени от усилията за възстановяване на зоните, опустошени от урагана Флорънс. Продажбите на дребно отчитат ръст от 0,8% през миналия месец спрямо предходния и с 4,6% на годишна база. Данните за септември бяха ревизирани в посока надолу до понижение с 0,1% вместо отчетеното по-рано покачване с 0,1%. 

По-добри от очакванията бяха и данните на Empire State Index, докато под очакванията се оказа индексът Philly Fed.

Сред малкото печеливши в Dow са акциите на Cisco, които поскъпват с 3,3%. Мрежовият специалист зарадва инвеститорите си с изненадващо силно първото фискално тримесечие. В крайна сметка печалбата се е увеличила с почти 50%.

Акциите на JPMorgan се възползваха от влизането на звездата инвеститор Уорън Бъфет в компанията. Чрез инвестиционната си компания Berkshire Hathaway той влиза със значителна сума в най-голямата американска банка. През третото тримесечие инвестиционният холдинг на 88-годишния инвестиционен фонд на купувача е купил повече от 35 милиона акции на JPMorgan, които са на стойност около 4 милиарда долара. Книжата поскъпват с 0,6 на сто. Отчетът на Walmart показа, че приходите от продажбите не отговориха на очакванията, като допринесоха за 2,3% спад на цената на акциите. Въпреки че компанията обяви силни продажби чрез електронната търговия и повдигна целогодишните си цели, слабите приходи и новината, че известният инвеститор Уорън Бъфет е продал залога си за 3,2 млн. долара, натежаха над акциите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:31 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още