IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Управителят на Фед е невеж

Според държавния глава проблемът на страната е не търговската война с Китай, а централната банка

08:30 | 15.08.19 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп нарече управителя на Федералния резерв Джером Пауъл „невеж“ и обвини неговите политики за последния знак на облигационните пазари за задаваща се рецесия, съобщава Bloomberg.

Държавният глава се опита да смекчи критиките, че търговската война с Китай, която неговата администрация започна, е в основата на помрачените икономически прогнози на фона на разпродажбите на фондовите пазари и признаците за надвиснало ново икономическо забавяне при доходността по държавните ценни книжа.

В сряда доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа спадна под тази по 2-годишните - необичаен феномен, който се приема като индикатор за икономическа рецесия.

„Китай не е нашият проблем, въпреки че (случващото се в – бел. ред.) Хонконг не помага. Нашият проблем е с Фед“, написа Тръмп в туит в сряда.

Президентът отново повтори критиките си срещу централната банка за това, че не е намалила достатъчно бързо лихвените проценти.

„Спредът е прекален и другите държави благодарят на невежия Джером Пауъл и Федералния резерв. Германия и мнозина други са в играта“, написа още държавният глава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 12 rate down comment 5
data
преди 4 години
Тръмп не е първия, а и едва ли ще е последния дет си е помислил , че е по голям от икономическия цикъл . Та и той ша последва съдбата на тия преди него - ще се покрие някъде с омазано .........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 3
Valentin13
преди 4 години
проблема с китайските машинации и износа на производство натам, всички го знаеха. но никой не предприе нищо. всички знаят, че Китай манипулира валутата си, че краде технологии, че прави дъмпинг, но никой не смееше да вземе мерки. сега се намери един, който го казва гласно и действа. дали правилно или неправилно, бъдещето ще покаже. важно е, че Поднебесната вече не може да си разиграва коня свободно и това предполага предпоставките за влошаване да намалеят. проблема с мандатността на политиците е, защото те се стараят да потулят проблемите в 4-годишния си, или 5, мандат, а след тях да става каквото ще. национално отговорни партии действат различно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 16 rate down comment 7
Sandy
преди 4 години
Реално света вече се спуска по спиралата на новата, още по страшна криза, но това ще бъде официално обявено, малко по късно, може би до края на месеца. Всеки, който е инвестирал пари, независимо в какво - акции, имоти, бизнес, различни валути и прочие, в следващите години ще му бъдат изтрити поне 50% от вложените пари. Малките и невзрачни държави като България, започват да берат душа, дори може да изпаднат и в кома. Може ли казах?...Със сигурност !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 0
0pk
преди 4 години
Фалирал, ама президент станал. Очакваме да фалира ФЕД и да го направи грейт агейн :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 30 rate down comment 1
khao
преди 4 години
пет пъти фалиралия с наследени от баща си пари, да коментира кой е невеж е повече от нелепо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още