fallback

Крахът на Wall Street продължава – Dow изтрива 820 пункта от стойността си

В същото време S&P 500 и Nasdaq отчита спадове съответно от 2,9% и 2,6 на сто

21:33 | 25.02.20 г. 26

Основните щатски борсови индекси продължават да отчитат сериозни спадове на фона на опасенията от коронавируса, докато инвеститорите гледат с тревога и към обърнатата крива на доходността, която предвещава рецесия, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът Dow Jones Industrial Average изтрива 820 пункта от стойността си, или около 3%, достигайки най-ниската си стойност за днешната сесия към 21 ч българско време. Новият спад е предхождан от вчерашното понижение от около 930 пункта, след като часове преди това Dow се срина с 1000 пункта.

Широкият измерител S&P 500 се понижава с 2,9%, докато Nasdaq Composite се разделя с 2,6% от стойността си.

Последните понижения поставят Dow и S&P 500 на повече от 7% от най-високите им стойности, достигнати по-рано този месец. Nasdaq в момента е на 8,2% от рекордно високите нива от 19 февруари.

сащ

Акциите на технологичните компании, като Apple и Facebook, също отчитат спад в стойността си.

При облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до рекордно ниска стойност.

Investor припомня, че по-рано днес стана ясно, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп е поискала от Конгреса 2,5 млрд. долара за борба с бързо разпространяващия се коронавирус. Над 1 млрд. долара от тези средства ще бъдат използвани за разработване на ваксини.

Вирусът се е разпространил в около 29 страни и територии отвъд континентален Китай, като най-силно засегнати са Южна Корея, Иран, Италия и Сингапур.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:35 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още