fallback

Dow Jones излезе от мечия пазар

Другите два основни индекса на Нюйоркската фондова борса още не успяват да отчетат нужните повишения

18:58 | 26.03.20 г. 9
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Снимка: Bloomberg

Индексът  Dow Jones Industrial Average току-що излезе от мечия пазар, в който се потопи преди две седмици, информира Bloomberg.

Това развитие е отражение на волатилността на пазара в момента. Най-голямото рали от 1933 г. помогна на показателя да нарасне с нужните 20% от нивото, което достигна в понеделник, отговаряйки на определението за бичи пазар.

с

Въпреки че в момента индексът остава с около 25% под рекордно високото си ниво от 12 февруари, възходящата му серия може да продължи.

Това, че настроенията станаха бичи само часове, след като правителството съобщи за безпрецедентен скок в броя на американците, които подават молби за обезщетение при безработица, подчертава колко крехко може да бъде ралито. Икономиката на САЩ е в затруднено положение, след като големи региони на страната се блокирани с цел предотвратяване разпространението на коронавируса.

Пазарните оптимисти посочват както паричния, така и фискалния стимул като причина за рязкото завръщане на доверието, макар че историята помни значителни ралита и в рамките на най-дълбоките мечи пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:10 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още