fallback

Тръмп ще плати "горчива цена" заради безразличието си

Реакцията му към протестите в САЩ и коронавируса ще повлие на изборите през ноември

09:35 | 04.07.20 г. 6

Отговорът на американския президент Доналд Тръмп на кризата с коронавируса и големите протести срещу расовата несправедливост го изправят пред „голям проблем“ преди изборите през ноември, твърди Индерджит Пармар, професор по международна политика в City University, цитиран от CNBC.

По думите му Тръмп е получил два политически подаръка, но ги е пропилял.

„Пандемията, смъртоносна, както се оказа, беше шанс за него да обедини страната, да се издигне над политическия фракционизъм и ефективно да действа като президент на Съединените щати в период на извънредна ситуация“, твърди още Пармар.

„Той не го направи и има голям проблем заради това...“, допълва той. Според Пармар президентът в крайна сметка ще плати горчива цена, а тя вече се плаща и от голям брой американци, както по отношение на здравето, така и по отношение на икономиката.

Говорител на Белия дом не е бил открит от CNBC веднага за коментар.

В САЩ има над 2,7 млн. потвърдени случая на Covid-19 и 128 740 жертви на вируса, сочат данни на Johns Hopkins University. Съединените щати регистрираха най-големия брой заразени и смъртни случаи от коронавирус в света.

Националните протести, породени от убийството на Джордж Флойд от полицай, също показаха провала на Тръмп да предложи съчувствие и да си спечели симпатии, коментира Пармар.

„Смятам, че той показа, че когато става дума за истински извънредни ситуации, когато се нуждаем от истински лидер, той не разполага с никакво подобно качество“, посочва професорът. „Той говори за хората, но изглежда не знае, че интересите на хората се крият в тяхното икономическо благополучие и тяхната физическа и лична безопасност“.

Пармар смята, че отговорът на Тръмп към двете кризи ще натежи сериозно върху шансовете му за преизбиране през ноември.

“Тръмп направи много за кандидата Байдън, така че Байдън може просто да си седи в креслото и да пожъне успехите от пълното безразличие на президента Тръмп към толкова голям набор от проблеми в Съединените щати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:58 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още