fallback

За първи път жена застава начело на голяма банка на Wall Street

Джейн Фрейзър ще поеме шефския пост след пенсионирането на досегашния директор Майкъл Корбат през февруари

16:00 | 10.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американската инвестиционна банка Citigroup Inc. заяви, че главният ѝ изпълнителен директор Майкъл Корбат ще се пенсионира през февруари 2021 г. след осем години на поста. 
 Джейн Фрейзър, президент и главен изпълнителен директор на глобалното потребителско банкиране, ще наследи Корбат като главен изпълнителен директор, съобщи банката в четвъртък. Фрейзър ще бъде сред първите жени, които ръководят голяма финансова институция в САЩ.

Фрейзър, който беше назначена за президент на компанията през миналата година, ще се присъедини незабавно към Борда на директорите, се казва в изявление на базираната в Ню Йорк банка. Нейният възход ще отбележи първата жена изпълнителен директор на голяма банка на Wall Street, отбелязва Bloomberg. 
 Фрейзър е на сегашната си позиция от 2019 г. Тя е в компанията от 16 години и преди това е била главен изпълнителен директор на подразделението за американското потребителско и търговско банкиране и CitiMortgage, както и изпълнителен директор на частната банка на Citi. Тя също така ръководи отдела за стратегиите и сливания и придобивания на банката от 2007 до 2009 г. Citi заяви, че ще посочи наследника на Фрейзър през следващите седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:43 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още