IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След Белия дом Тръмп е изправен пред несигурно бъдеще и съдебни заплахи

Само едно нещо е сигурно - желанието на президента да остане под светлините на прожекторите

08:14 | 17.12.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Yuri Gripas/Bloomberg</em></p>

Снимка: Yuri Gripas/Bloomberg

Обратно в телевизията?

Бивша звезда в риалити поредицата „Стажантът“, Тръмп обсъжда и редица възможни нови медийни начинания, за да се задържи под светлините на прожекторите, включително телевизионен канал или социална мрежа, конкуриращи тези, които според него са го предали.

Новинарски телевизионен канал ще се конкурира с Fox News, която беше близка до Тръмп, но си навлече гнева му след изборите заради недостатъчна подкрепа. Съветници твърдят, че президентът се е разгневил особено на Fox News заради решението й в изборната нощ да обяви победа на Байдън в колебаещия се щат Аризона при положение, че резултатът все още не бил сигурен.

В крайна сметка Байдън спечели в Аризона, но други телевизии обявиха победата му няколко дни по-късно.
Тръмп може да си сътрудничи със съществуващи кабелни телевизии като One America News Network или Newsmax, които са силно съсредоточени върху положителното представяне на президента.

Тръмп е обсъждал със съветници и план да направи социална мрежа, конкурираща Twitter, която многократно слага предупреждения за публикуваното съдържание в туитите му, включващо необосновани твърдения за повсеместни измами на изборите.

Но Тръмп е изправен пред значителни финансови предизвикателства, включително удар за бизнес бранда му предвид поляризиращия му президентски мандат и за недвижимите му имоти, както и за притежанията му в туристическата и развлекателната индустрия заради коронавирусната пандемия.

Forbes съобщи през септември, че нетното състояние на Тръмп е намаляло с 600 млн. долара през предходната година до 2,5 млрд. долара. New York Times информира, че Тръмп лично е гарантирал дългове на компаниите си на стойност 421 млн. долара.

Съдебни опасности

След като напусне поста си, Тръмп ще трябва да се бори и с редица съдебни проблеми, които стават още по-застрашителни, тъй като той ще загуби защитата от съдебно преследване, предоставяна на действащия президент.

Районният прокурор на Манхатън Сайръс Ванс заведе наказателно дело срещу Тръмп и семейната му компания Trump Organization. Първоначално разследването беше съсредоточено върху плащания преди изборите през 2016 г. на две жени, които твърдяха, че са имали сексуални отношения с президента. Той отрича тези твърдения.

Но Ванс, който е от Демократическата партия, намекна в неотдавнашен съдебен документ, че разследването е било разширено и сега може да се съсредоточи върху банкови, данъчни и застрахователни измами, както и фалшифициране на бизнес документи. Тръмп твърди, че делото е политически мотивиран тормоз.

Прокурорът на Ню Йорк Летисия Джеймс, която също е от Демократическата партия, има активно разследване за данъчни измами срещу Тръмп и семейната му компания, което започна след  като бившият му адвокат Майкъл Коен заяви пред Конгреса, че президентът е надувал цените на активите си, за да спести пари от заеми и застраховки, и ги намалявал, за да понижи имотните данъци.

Trump Organization твърди, че делото е политически мотивирано. То е гражданско и може да доведе до финансови санкции, но не и до затвор.

Тръмп също така е изправен пред две отделни дела за клевета, свързани с твърдения за сексуално насилие. Той отрича обвиненията. Делата са заведени от Е. Джийн Керъл, бивш журналист в списание Elle, и Съмър Зервос, участничка през 2005 г. в риалити предаването „Стажантът“.

Племенницата на президента Мери Тръмп също заведе дело, обвинявайки него и двама членове на семейството му в измама и заговор, за да я лишат от дела й в имотната империя на семейството.

Тръмп може да бъде обект на наказателно преследване и по обвинение на американското правосъдно министерство за укриване на данъци. New York Times съобщи неотдавна, че Тръмп е платил федерални данъци върху приходите на стойност 750 млн. долара през 2016 и 2017 г.

Президентът отрече информацията на изданието и не е ясно дали е нарушил закона. Всяко федерално преследване ще бъде спорно. Байдън е предпазлив по този въпрос и поставя под съмнение стойността на подобно преследване, но твърди, че няма да се меси в преценката на правосъдното министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
ing5rov
преди 3 години
Божидарке , ами семейство Байдън какво го чака ако не стане президент дъртия куко ... бая интересна сага мое да се заформи ... с раирани костюми .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis23
преди 3 години
кат гледам май Тръмпа ше бъде избран и в демократичните щати , че сички бегат от тая синя "демокрация", много странно дори и глобалистите бегат от собствените си лaaйнa .... :))Oracles leaving California for Texas because its an economic wasteland: Forbeshttps://***.youtube.com/watch?v=eeKwItwfaKQ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още