fallback

Политолог: Байдън ще цели да изтрие поляризацията в американското общество

В бъдещия кабинет ще има представителност на афроамериканци, латиноамериканци и местно население, посочи Христо Господинов

16:21 | 08.01.21 г. 7

„Политиката, на която бяхме свидетели, беше на разделение, на поляризация, на - или сте с мен, или сте против мен. Така че не съм изненадан от това, което се случи. Изненадан съм от това, че Тръмп отказва да приеме възможността да се оттегли мирно и да предаде властта“, коментира той. 

Относно готовността, изразен от Пентагона, да осигури мирното предаване на властта, Господинов е на мнение, че това показва, че се нарушава „нормалният демократичен ред“ с използването на армия и полиция, а Доналд Тръмп очевидно няма да приеме загубата си и да предаде властта.

„При всички случаи, щом се стига до използването на някоя от организациите за опазване на мира, нещата не са с нормален демократичен ред“, смята анализаторът.

Според него със своя кабинет Джо Байдън се опитва да създаде баланс с представителност на  афроамериканци, латиноамериканци и местно население, както и „между мъже и жени".

„Това, което той прави, е точно обратното на политиката на Тръмп и иска да покаже, че всички слоеве ще бъдат представени“, което е обратно на водената през последните четири години политика, обясни Господинов.

Заплашена ли е демокрацията в САЩ?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на „Бизнес старт“ може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:43 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още