fallback

Русия и САЩ обединяват сили в битката с лошите хакери

Федералната служба за сигурност ще следва договореностите между Путин и Байдън от срещата им в Швейцария

18:02 | 23.06.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Русия ще работи със САЩ за откриване на киберпрестъпници, заяви в сряда директорът на Федералната служба за сигурност (ФСС) Александър Бортников. Изказването бе направено, след като миналата седмица лидерите на двете страни се споразумяха да засилят сътрудничеството в определени области, предаде БТА, позовавайки се на световните агенции.

Бортников каза, че ФСС ще следва договореностите, постигнати от руския президент Владимир Путин и американския му колега Джо Байдън при обсъждането на въпроси за киберсигурността на срещата им в Швейцария.

"Ще работим заедно (за откриването на хакери) и се надяваме на взаимност", заяви Бортников на конференция по сигурността в Москва.

Според друг висш служител Русия чака отговор от САЩ за провеждането на консултации по въпросите на киберсигурността.

Отделно руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че Москва настоява за мерки за увеличаване на прозрачността за разполагане на ракети в Европа.

По думите му Путин е предложил мерки като мораториум върху разполагането на ракети със среден и малък обсег в Европа, за да се изгради взаимно доверие.

"Ситуацията в Европа като цяло е взривоопасна, което изисква предприемане на конкретни стъпки за намаляване на напрежението", каза Шойгу. "Ние сме готови да работим в тази посока", заяви той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:43 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още