fallback

Акциите на Tesla изтриха поскъпването от 35% след сделката с Hertz

Книжата на Tesla поевтиняха до 893,39 долара – под цената им при затваряне, преди да бъде обявена сделката за 4,2 млрд. долара на 25 октомври

21:45 | 20.12.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Цената на акциите на Tesla Inc. се изстреля, след като през октомври стана ясно за сделката на компанията с Hertz Global Holdings, която сигнализира за по-широк прием на електрическите автомобили.

Но сега целият ръст от 35% изчезна, съобщава Bloomberg.

Книжата на Tesla поевтиняха до 893,39 долара – под цената им при затваряне, преди да бъде обявена сделката за 4,2 млрд. долара на 25 октомври. Минути след 21:30 ч. пониженията се компенсират леко до спад от 3,6% и цена от 899 долара.

Акциите, чиято цена достигна пика си на 4 ноември, сега е надолу с 21% през декември и се готви да запише най-лошия месец от кризисния март 2020 г.

Поръчката на Hertz за 100 хил. автомобила Tesla изстреля цената на книжата почти вертикално нагоре, а пазарната капитализация отиде много над прага от 1 трлн. долара. Скоро след това обаче ралито започна да отслабва, когато изпълнителният директор Илон Мъск започна да продава свои акции.

Към момента пазарната капитализация на производителя на електромобили е около 902 млрд. долара.

На днешното представяне на компанията натежават разпродажбите на по-широкия пазар. Особено зле се представят книжата на компании с възобновяема енергия, след като сенатор Джо Манчин от Демократическата партия каза, че няма да подкрепи разходния план на президента Джо Байдън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:58 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още