fallback

Мъск постави ултиматум на служителите си - връщат се в офиса или напускат

„Да се правят, че работят някъде другаде“, коментира по повод работата вкъщи милиардерът

21:37 | 01.06.22 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

На най-богатия човек в света е против работата от вкъщи.

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск коментира имейл, който е изпратил до мениджърите на компанията си, в който настоява служителите му да се върнат на работните си места.

Мъск пише в имейла с тема „Работата от вкъщи вече не е приемлива“, че „всеки, който иска да работи от вкъщи, трябва да е в офиса минимум (и наистина имам предвид минимум) 40 часа на седмица или да напусне Tesla. Това е по-малко, отколкото искаме от заводските служители“.

Главният изпълнителен директор уточнява също, че офисът трябва да е основен офис на Tesla, а не клонов офис, който не е свързан със задълженията на съответния служител.

Въпреки че не потвърди директно дали имейлът е автентичен, изпълнителният директор намекна за това в Twitter. Той отговори на въпрос на последовател за коментар за хора, които мислят, че ходенето на работа е остаряла концепция. „Да се правят, че работят някъде другаде“, отговори Мъск.

На фона на изказването на милиардера хиляди служители във фабриката на Tesla в Шанхай на практика са блокирани там, работейки на 12-часови смени шест дни в седмицата. Доскоро мнозина дори трябваше да спят на пода в завода заради прилагането на затворена система на работа по време на блокадата на града заради коронавируса и политиката на Пекин за нулев COVID.

Служителите са транспортирани между обекта и спалните си помещения – или неизползвани фабрики, или военни лагери, за дневни и нощни смени, като по време на почивките си те са принудени да делят легла в импровизираните общежития.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:48 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още